X

Herfellveien

Ula

Familiehuset ligger på en knaus midt i Ula, og med utsikt ut over Skagerak. Knausen er et  langsgående svaberg som stuper bratt til hver side. Kystfuruer griper fast i svaberget og rager rett til himmels.

Huset svever, følger terrengformen og viker plass for furutrærne. Vandringen til huset begynner nede på bakken og trapper seg opp via støpte trinn i ei skorte. På svaberget stiger man på landgangen som leder videre opp til første dekk. Her er det en lun terrasse og svalgang som strekker seg gjennom huset med siktlinje mot nord og sør. Inngangspartiet er åpent på tvers med sikt mot åskammen i vest. Inne er det en lang gang som også strekker seg i lengderetningen, med utganger i hver ende og trinn ned til svaberget.

Kjøkkenet og spiseplassen er det store fellesrommet. Spiseplassen kan åpnes direkte til terrassen mot sørvest, som har kveldssol og er skjermet fra trekk og innsyn. Stua ligger på det laveste dekket og har utsikt over Ula og havet. Vinduer i soverommene rammer inn de karakteristiske furuene. Et av soverommene har hems på taket med utsikt over taket mot Skagerak. Svevende over Ula har familien fått et sted som ivaretar sol og skygge, og gir skjermede oppholdssteder med utsikt.

Kategori:
Sted:
Herfellveien 8
Areal:
176m²
Ferdigstilt:
2023
Oppdrag:
Foto:
Ark-Tellus